Activiteiten bso zomervakantie

Activiteiten bso zomervakantie

Op zoek naar leuke zomer activiteiten bso? Wij verzorgen onder andere muziek activiteiten voor bso, natuuractiviteiten voor bso en vele andere buitenactiviteiten bso!

Wij organiseren inspirerende zomer activiteiten en workshops voor bso. Van muziek activiteiten bso, tot bosspelen en longboarden tot volledige thema activiteiten voor jouw bso. 

Voor ons is elke groep kinderen uniek en we kijken daarom graag naar hoe wij waarde kunnen toevoegen aan jullie kinderopvangorganisatie via onze bso activiteiten voor de zomervakantie.

 

Activiteiten bso zomervakantie muziek

Afrokids

Play Video

Een van de leukste zomer activiteiten voor bso! Ga je mee op reis? Leer bewegen op Afrikaanse ritmes en beweeg je lichaam soepel zodat de zon vanzelf van binnenuit zal gaan schijnen! Afrokids is een dansworkshop waarbij vrijheid en vrolijkheid centraal staan. Dansen en bewegen bieden je de expressieve mogelijkheden om je lichaam te leren kennen, te werken aan motoriek en je vooral te kunnen uiten. Een geweldige zomer activiteit voor jouw bso waarbij Afrikaanse dansen, hip-hop en streetdance samenkomen! 

Breakdancen

Play Video

Ook een topper onder de muziek activiteiten voor bso. Een beat..de dansvloer..een paar vloeiende breakdance moves..en de wereld ligt aan jouw voeten! De kinderen krijgen op speelse wijze de basis mee voor hun eerste breakdance battle. Samen plezier maken met het beste van de Hip-Hop cultuur en de ruimte om via beweging jezelf creatief te uiten.

Go breakdance b-boys en b-girls!

Djembémee

Play Video

Een heerlijke activiteit voor jouw bso! Dat oergevoel wanneer de djembé’s klinken en je samen in een kring de klanken in je hart voelt nagalmen. Leer ritmes uit Afrika, de Cariben of geef een zomers tintje aan jouw favoriete popliedjes. Samen verken je de eindeloze mogelijkheden van de Djembé. Ga mee op deze muzikale reis en… ¡Djembémee!

 

Een van de leukste buitenactiviteiten voor bso!

Singer-songwriter

Play Video

Bij uitstek geschikt voor thema activiteiten voor jouw bso! Altijd al je eigen liedje willen schrijven? Wordt het een lied over je mooiste dromen of die ene wereldreis? Of toch liever een stoere rap? De kinderen leren samen muziek te maken en krijgen handvatten om zelf liedjes te schrijven onder professionele begeleiding van onze inspirerende Singer-Songwriter muziekdocenten. Samen creëren de kinderen de melodie, de tekst en bepalen de akkoorden van het lied waarna zij vrij zijn om danspasjes te bedenken. Onder begeleiding van piano of gitaar is het daarna tijd voor het optreden. Schrijf en speel zoveel jij wil tijdens deze leuke muziek activiteit voor bso!

Ukulele

Play Video

Muziek activiteiten voor bso zoals deze.. kinderen zijn gek op de Hawaiiaanse Ukelele! Het is het meest toegankelijke snaarinstrument en ieder kind leert het snel te bespelen vanwege het kleine formaat. Het vrolijke geluid van de Ukelele zorgt gelijk voor de juiste stemming waarbij één van de hoofddoelen is om de kids te laten ervaren hoe leuk samen muziek maken is! Als zomer activiteit voor jouw bso is het heerlijk om buiten ukulele te spelen.

Zangles

Play Video

Deze workshop voor bso is een ontdekkingsreis waarbij de kinderen op zoek gaan naar hun eigen stem. Onder begeleiding van een professionele zanger/zangeres leren de kids over hun vocale en muzikale mogelijkheden. Ze experimenteren met dynamiek, expressie, geluiden en zingen hun favoriete liedjes met de nadruk op plezier maken en spelvormen. Als afsluiting kunnen de kids met een professionele microfoon en opnameapparatuur een liedje opnemen onder begeleiding van zang, gitaar of piano.

 

 

Wereldmuziek

activiteiten kinderopvang bso zomervakantie wereldmuziek

Haal een van de leukste zomer activiteiten voor bso binnen dit jaar! De kids beleven een te gekke tijd doordat zij op een interactieve manier in aanraking komen met een diversiteit aan ritmes en melodieën uit verschillende werelddelen. Ze zingen, dansen, klappen, spelen spelletjes, beoefenen instrumenten, werken samen en beluisteren muziek. Een verrijking voor ieder kind waarbij plezier voorop staat!

Activiteiten bso zomervakantie sport

Longboarden

Play Video

Op zoek naar leuke buiten activiteiten zomervakantie voor jouw bso? Iedereen kan longboarden! In een paar lessen leren de kids steppen, remmen, carven (bochten maken) en een paar coole trucjes. Tijdens de lessen worden de kids uitgedaagd met verschillende spelletjes, waarbij samenwerking gestimuleerd wordt. Ze hebben de tijd van hun leven en leren veilig longboarden. Bescherming en longboards worden verzorgd door Walkaplank.

Yoga je mee

Play Video

Nog een leuke bso activiteit is yoga! Tijdens Yoga je mee komen kinderen op speelse wijze in aanraking met hun eigen kracht, flexibiliteit en fysieke bewustzijn. Aan de hand van verhalen en thema’s zoals dieren, natuur en muziek zijn ze het ene moment aan het dansen, het volgende in diepe concentratie en het moment daarop balanceren ze op één been terwijl ze ademhalingsoefeningen doen.

 

Yoga draagt op vele manieren bij aan een positieve levensstijl voor jong en ouder, toch draait deze workshop in de eerste, tweede en derde plaats om samen plezier maken. Dan komt de rest vanzelf.

 

Activiteiten bso zomervakantie natuur

Natuurlijk Plezier

activiteiten kinderopvang bso zomervakantie thema natuur

Een van de leukste buitenactiviteiten voor bso is deze natuur activiteit.

 

Tijdens deze workshop laten we de kinderen op speelse wijze kennismaken met de natuur in een bos. Ze gaan naar buiten, leren over eetbare- en bruikbare planten op een wildplukwandeling en over het algehele begrip dat wij natuur noemen.

 

– Samen wilde kruidenboter maken

– Samen hutten bouwen

– Samen De Wilde Planten Wandeling doen

– Samen werken aan onze overlevingsvaardigheden

 

Zo leren we in één klap de natuur te waarderen, te beschermen én er lekker van te smikkelen. Natuurlijk Plezier is leuk en leerzaam voor jong en ouder

Een hapje natuur

activiteiten kinderopvang bso zomervakantie thema natuur

Tijdens deze leuke en leerzame natuur activiteit voor bso leren de kinderen van alles over de natuur in de directe omgeving van de bso. Na een korte informatieve wildpluk wandeling keren we terug naar de bso om daar met ons zelf geplukte groen iets heerlijks te maken. Brandnetelsoep, pesto van wilde kruiden, wilde kruidenboter, groene soep, iedere keer maken we iets nieuws en is het smullen geblazen! Aan het einde van deze buitenactiviteit bso krijgen de kinderen en pedagogisch medewerkers de recepten mee naar huis om daar lekker door te kunnen kokkerellen!

Zo leren de kinderen eetbare planten te herkennen, er iets lekkers mee te koken en de natuur meer te waarderen!

Activiteiten bso zomervakantie theater

Into the Wild Wild Woods

Play Video

Zoek je een leuke buitenactiviteit bso? Dit is een geweldig interactief en educatief bosspel waarin de kids zich in een fantasierijk avontuur storten. De kids komen personages als Vinicius de Tovenaar, Libero de Jolijte Hofnar en Herb Ellis de Druide tegen. Elementen die tijdens dit spel naar voren komen zijn bijvoorbeeld: sport, muziek, eten en uitdagingen op verbaal en visueel vlak. Ook zullen de kinderen natuurslim moeten zijn of worden om het avontuur tot een goed einde te kunnen brengen. 

Wereld van de Ontmoeting

Play Video

Theater als thema activiteit bso is echt een feest! De wereld van fantasie is er één waarin alles kan. De kinderen creëren met hun favoriete voorwerpen een fantastische theatervoorstelling. Eerst leren de kinderen onze theateracteur kennen, bespreken hun hobby’s, passies en de verhalen achter hun favoriete voorwerpen en wat hier allemaal mee gedaan kan worden in het theaterstuk.

 

Het voorstellingsvermogen, creativiteit en zelfexpressie van de kinderen spelen de hoofdrol in dit avontuur dat per groep totaal verschillend is. Kinderen krijgen een podium om zichzelf te ontdekken en leren dat ze in theater totaal vrij zijn. Aan het eind dragen de kinderen het zelfgemaakte theaterstuk voor en zijn Juffen, meesters, ouders en iedereen die hun creatie wil komen bewonderen van harte welkom!

Ook geschikt als activiteiten bso in de voorjaarsvakantie, meivakantie en kerstvakantie

Activiteiten bso zomervakantie

Play Video
muziek workshops kinderen vakanties

Vol plezier

Play Video
Play Video

Laten we samenwerken

Activiteiten-kinderopvang-familiedagen-online-lessen

Andy Hagen

activiteiten-kinderopvang-familiedagen-online-lessen-op-maat06-11094411
activiteiten-kinderopvang-familiedagen-online-lessen-contactandy@walkaplank.nl

activiteiten-kinderopvang-familiedagen-online-lessen

Jaime Nanoha

activiteiten-kinderopvang-familiedagen-online-lessen-op-maat06-51879871
activiteiten-kinderopvang-familiedagen-online-lessen-contactjaime@walkaplank.nl