Bso activiteiten

Bso activiteiten

Leuke activiteiten voor op jouw bso

Of je nou op zoek bent naar activiteiten bso van 8 tot 12 jaar of activiteiten bso van 4 tot 6 jaar, wij bieden het!  

Ook als je op zoek bent naar bso activiteiten ideeën, wij inspireren je graag!

 

Activiteiten bso 8 tot 12 jaar

Wij weten dat het uitdagend kan zijn leuke activiteiten voor jouw bso voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar te vinden. Daarom hebben wij een selectie gemaakt van inspirerende activiteiten bso 8 tot 12 jaar. 

Breakdancen

Video afspelen

Een beat..de dansvloer..een paar vloeiende breakdance moves..en de wereld ligt aan jouw voeten! De kinderen krijgen op speelse wijze de basis mee voor hun eerste breakdance battle. Samen plezier maken met het beste van de Hip-Hop cultuur en de ruimte om via beweging jezelf creatief te uiten.

Go breakdance b-boys en b-girls!

Djembé

Video afspelen

Dat oergevoel wanneer de djembé’s klinken en je samen in een kring de klanken in je hart voelt nagalmen. Leer ritmes uit Afrika, de Cariben of geef een zomers tintje aan jouw favoriete popliedjes. Samen verken je de eindeloze mogelijkheden van de Djembé. Ga mee op deze muzikale reis en… ¡Djembémee!

Into the Wild Wild Woods

Video afspelen

Een geweldig interactief en educatief bosspel waarin de kinderen zich in een fantasierijk avontuur storten. Zij komen personages als Vinicius de Tovenaar, Libero de Jolijte Hofnar en Herb Ellis de Druide tegen en worden uitgedaagd met: sportieve, muzikale, culinaire, taalkundige en visuele uitdagingen. Ook zullen de kinderen natuurslim moeten zijn of worden om het avontuur tot een goed einde te kunnen brengen.

Longboarden

Video afspelen

Iedereen kan longboarden! In een paar lessen leren de kids steppen, remmen, carven (bochten maken) en een paar coole trucjes. Tijdens de lessen worden de kids uitgedaagd met verschillende spelletjes, waarbij samenwerking gestimuleerd wordt. Ze hebben de tijd van hun leven en leren veilig longboarden. Bescherming en longboards worden verzorgd door Walkaplank.

Natuurlijk Plezier

Video afspelen

Op speelse wijze kennismaken met de natuur in een bos. Lekker naar buiten, leren over eetbare- en bruikbare planten op een wildplukwandeling en over het algehele begrip dat wij natuur noemen.

– Samen wilde kruidenboter maken

– Samen hutten bouwen

– Samen De Wilde Planten Wandeling doen

– Samen werken aan onze overlevingsvaardigheden

 

Zo leren we in één klap de natuur te waarderen, te beschermen én er lekker van te smikkelen. Natuurlijk Plezier is leuk en leerzaam voor jong en ouder!

Yoga je mee

Tijdens Yoga je mee komen kinderen op speelse wijze in aanraking met hun eigen kracht, flexibiliteit en fysieke bewustzijn. Aan de hand van verhalen en thema’s zoals dieren, natuur en muziek zijn ze het ene moment aan het dansen, het volgende in diepe concentratie en het moment daarop balanceren ze op één been terwijl ze ademhalingsoefeningen doen. Yoga draagt op vele manieren bij aan een positieve levensstijl voor jong en ouder, toch draait deze workshop in de eerste, tweede en derde plaats om samen plezier maken. Dan komt de rest vanzelf.   

Activiteiten bso 4 tot 6 jaar

Wij hebben een selectie voor je gemaakt van inspirerende activiteiten bso 4 tot 6 jaar. Onze activiteiten bso zijn allemaal geschikt voor kinderen in de bso leeftijd, wij passen ze altijd aan op de kindgroep.

Afrokids

Video afspelen

Ga je mee op reis? Leer bewegen op Afrikaanse ritmes en beweeg je lichaam soepel zodat de zon vanzelf van binnenuit zal gaan schijnen! Afrokids is een dansworkshop waarbij vrijheid en vrolijkheid centraal staan. Dansen en bewegen bieden je de expressieve mogelijkheden om je lichaam te leren kennen, te werken aan motoriek en je vooral te kunnen uiten. Een geweldige combinatie tussen Afrikaanse dansen, hip-hop en streetdance! 

Hapje Natuur

activiteiten kinderopvang bso zomervakantie thema natuur

 Tijdens deze leuke natuuractiviteit voor de bso leren de kinderen van alles over de natuur in de directe omgeving. Na een korte informatieve wildpluk wandelingen keren we terug om met ons zelf geplukte groen iets heerlijks te maken. – Samen koken met groen uit de omgeving van jouw bso – Samen nieuwe recepten creëren – Samen eetbare planten leren herkennen Zo leren de kinderen eetbare planten te herkennen, er lekker mee te koken en de natuur meer te waarderen!

Singer-songwriter

Video afspelen

Altijd al je eigen liedje willen schrijven? Wordt het een lied over je mooiste dromen of die ene wereldreis? Of toch liever een stoere rap? De kinderen leren samen muziek te maken en krijgen handvatten om zelf liedjes te schrijven onder professionele begeleiding van onze inspirerende Singer-Songwriter muziekdocenten. Samen creëren de kinderen de melodie, de tekst en bepalen de akkoorden van het lied waarna zij vrij zijn om danspasjes te bedenken. Onder begeleiding van piano of gitaar is het daarna tijd voor het optreden. Schrijf en speel zoveel jij wil!

Theater

Video afspelen

De wereld van fantasie is er één waarin alles kan! De kinderen creëren met hun favoriete voorwerpen een fantastische theatervoorstelling. Eerst leren de kinderen onze theateracteur kennen, bespreken hun hobby’s, passies en de verhalen achter hun favoriete voorwerpen en wat hier allemaal mee gedaan kan worden in het theaterstuk.

 

Ukulele

Kinderen zijn gek op de Hawaiiaanse Ukelele! Het is het meest toegankelijke snaarinstrument en ieder kind leert het snel te bespelen vanwege het kleine formaat. Het vrolijke geluid van de Ukelele zorgt gelijk voor de juiste stemming waarbij één van de hoofddoelen is om de kids te laten ervaren hoe leuk samen muziek maken is!

Zangles

Video afspelen

Deze workshop is een ontdekkingsreis waarbij de kinderen op zoek gaan naar hun eigen stem. Onder begeleiding van een professionele zanger/zangeres leren de kids over hun vocale en muzikale mogelijkheden. Ze experimenteren met dynamiek, expressie, geluiden en zingen hun favoriete liedjes met de nadruk op plezier maken en spelvormen. Als afsluiting kunnen de kids met een professionele microfoon en opnameapparatuur een liedje opnemen onder begeleiding van zang, gitaar of piano.

 

Ook voor peuterleid(st)ers is deze workshop een leuke manier om nieuwe ideeën op te doen om de peuters mee te nemen op een reis door de wereld van dans!

Wereldmuziek

activiteiten kinderopvang bso zomervakantie wereldmuziek

 

De kids beleven een te gekke tijd doordat zij op een interactieve manier in aanraking komen met een diversiteit aan ritmes en melodieën uit verschillende werelddelen. Ze zingen, dansen, klappen, spelen spelletjes, beoefenen instrumenten, werken samen en beluisteren muziek. Een verrijking voor ieder kind waarbij plezier voorop staat!

Uitdagende bso activiteiten

Wij willen met onze bso activiteiten kinderen inspireren om hun talenten te verkennen. Onze bso activiteiten zijn gericht op het naar buiten gaan, doen en plezier hebben! 

Bso activiteiten vol plezier

Video afspelen over activiteiten-voor-kinderopvang-families-online-lessen
muziek workshops kinderen vakanties

En ontdekking

Video afspelen
Video afspelen

Laten we samenwerken

Activiteiten-kinderopvang-familiedagen-online-lessen

Andy Hagen

activiteiten-kinderopvang-familiedagen-online-lessen-op-maat06-11094411
activiteiten-kinderopvang-familiedagen-online-lessen-contactandy@walkaplank.nl

activiteiten-kinderopvang-familiedagen-online-lessen

Jaime Nanoha

activiteiten-kinderopvang-familiedagen-online-lessen-op-maat06-51879871
activiteiten-kinderopvang-familiedagen-online-lessen-contactjaime@walkaplank.nl