Buiten activiteiten bso

Buiten activiteiten bso

Lekker naar buiten met zijn allen met onze buiten activiteiten voor bso! Of het nu gaat om een spannend bosspel met Tovenaars, Druïdes en Heksen, of natuurworkshops waarin we leren te overleven in de natuur, of werken aan je skills op een longboard..buiten spelen is leuk! 

In deze tijden waarin buiten spelen door invloed van moderne technologie een ondergeschoven kindje blijkt, maken wij ons sterk voor meer naar buiten! Wij geloven dat dit gezond is en ook in het belang van kinderen is. Binnen zitten doe je als volwassenen later genoeg, dus als kind is het echt zaak naar buiten te gaan. Onze buiten activiteiten voor bso dragen bij aan deze beweging.

Of je nou op zoek bent naar buiten activiteiten voor bso van 8 tot 12 jaar of activiteiten bso van 4 tot 6 jaar, wij bieden het!  

Ook als je op zoek bent naar buiten bso activiteiten ideeën, inspireren wij je graag!

 

Buiten activiteiten bso 8 tot 12 jaar

Wij weten dat het uitdagend kan zijn leuke activiteiten voor jouw bso voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar te vinden. Daarom hebben wij een selectie gemaakt van inspirerende activiteiten bso 8 tot 12 jaar. 

Into the Wild Wild Woods

Video afspelen

Een geweldig interactief en educatief bosspel waarin de kinderen zich in een fantasierijk avontuur storten. Zij komen personages als Vinicius de Tovenaar, Libero de Jolijte Hofnar en Herb Ellis de Druide tegen en worden uitgedaagd met: sportieve, muzikale, culinaire, taalkundige en visuele uitdagingen. Ook zullen de kinderen natuurslim moeten zijn of worden om het avontuur tot een goed einde te kunnen brengen.

Longboarden

Video afspelen

Iedereen kan longboarden! In een paar lessen leren de kids steppen, remmen, carven (bochten maken) en een paar coole trucjes. Tijdens de lessen worden de kids uitgedaagd met verschillende spelletjes, waarbij samenwerking gestimuleerd wordt. Ze hebben de tijd van hun leven en leren veilig longboarden. Bescherming en longboards worden verzorgd door Walkaplank.

Natuurlijk Plezier

Video afspelen

Op speelse wijze kennismaken met de natuur in een bos. Lekker naar buiten, leren over eetbare- en bruikbare planten op een wildplukwandeling en over het algehele begrip dat wij natuur noemen.

– Samen wilde kruidenboter maken

– Samen hutten bouwen

– Samen De Wilde Planten Wandeling doen

– Samen werken aan onze overlevingsvaardigheden

 

Zo leren we in één klap de natuur te waarderen, te beschermen én er lekker van te smikkelen. Natuurlijk Plezier is leuk en leerzaam voor jong en ouder!

Yoga je mee

Tijdens Yoga je mee komen kinderen op speelse wijze in aanraking met hun eigen kracht, flexibiliteit en fysieke bewustzijn. Aan de hand van verhalen en thema’s zoals dieren, natuur en muziek zijn ze het ene moment aan het dansen, het volgende in diepe concentratie en het moment daarop balanceren ze op één been terwijl ze ademhalingsoefeningen doen. Yoga draagt op vele manieren bij aan een positieve levensstijl voor jong en ouder, toch draait deze workshop in de eerste, tweede en derde plaats om samen plezier maken. Dan komt de rest vanzelf.   

Buiten activiteiten bso 4 tot 6 jaar

Wij hebben een selectie voor je gemaakt van inspirerende activiteiten bso 4 tot 6 jaar. Onze activiteiten bso zijn allemaal geschikt voor kinderen in de bso leeftijd, wij passen ze altijd aan op de kindgroep.

Afrokids

Video afspelen

Ga je mee op reis? Leer bewegen op Afrikaanse ritmes en beweeg je lichaam soepel zodat de zon vanzelf van binnenuit zal gaan schijnen! Afrokids is een dansworkshop waarbij vrijheid en vrolijkheid centraal staan. Dansen en bewegen bieden je de expressieve mogelijkheden om je lichaam te leren kennen, te werken aan motoriek en je vooral te kunnen uiten. Een geweldige combinatie tussen Afrikaanse dansen, hip-hop en streetdance! 

Hapje Natuur

activiteiten kinderopvang bso zomervakantie thema natuur

 Tijdens deze leuke natuuractiviteit voor de bso leren de kinderen van alles over de natuur in de directe omgeving. Na een korte informatieve wildpluk wandelingen keren we terug om met ons zelf geplukte groen iets heerlijks te maken. – Samen koken met groen uit de omgeving van jouw bso – Samen nieuwe recepten creëren – Samen eetbare planten leren herkennen Zo leren de kinderen eetbare planten te herkennen, er lekker mee te koken en de natuur meer te waarderen!

Theater

Video afspelen

De wereld van fantasie is er één waarin alles kan! De kinderen creëren met hun favoriete voorwerpen een fantastische theatervoorstelling. Eerst leren de kinderen onze theateracteur kennen, bespreken hun hobby’s, passies en de verhalen achter hun favoriete voorwerpen en wat hier allemaal mee gedaan kan worden in het theaterstuk.

 

Naar buiten met z'n allen!

Wij willen met onze bso activiteiten kinderen inspireren om hun talenten te verkennen. Onze bso activiteiten zijn gericht op het naar buiten gaan, doen en plezier hebben! 

Buiten activiteiten voor bso vol plezier

Video afspelen
muziek workshops kinderen vakanties

En ontdekking

Video afspelen
Video afspelen

Laten we samenwerken

Activiteiten-kinderopvang-familiedagen-online-lessen

Andy Hagen

activiteiten-kinderopvang-familiedagen-online-lessen-op-maat06-11094411
activiteiten-kinderopvang-familiedagen-online-lessen-contactandy@walkaplank.nl

activiteiten-kinderopvang-familiedagen-online-lessen

Jaime Nanoha

activiteiten-kinderopvang-familiedagen-online-lessen-op-maat06-51879871
activiteiten-kinderopvang-familiedagen-online-lessen-contactjaime@walkaplank.nl