Muziek workshops kinderopvang

Muziek is er om van te genieten! Daarom staat plezier en spel tijdens onze muziekworkshops voor kinderopvang centraal. De kinderen komen in contact met muziek van over de hele wereld onder begeleiding van leuke professionele muzikanten, een verrijking voor ieder kind.

Onze muziek workshops voor kinderopvang

Afrokids

Ga je mee op reis? Leer dansen op Afrikaanse ritmes en laat de zon van binnenuit schijnen! Afrokids is een dansworkshop waarbij vrijheid en vrolijkheid centraal staan. Dansen en bewegen bieden je de expressieve mogelijkheden om je lichaam te leren kennen, te werken aan motoriek en je vooral te kunnen uiten. Een geweldige combinatie tussen Afrikaanse dansen, hip-hop en streetdance!

Alles kits met de ukulele als gids

Kinderen zijn gek op de Hawaiiaanse Ukelele! Het is het meest toegankelijke snaarinstrument en ieder kind leert het snel te bespelen vanwege het kleine formaat. Het vrolijke geluid van de Ukelele zorgt gelijk voor de juiste stemming waarbij één van de hoofddoelen is om de kids te laten ervaren hoe leuk samen muziek maken is!

Breakdancen zonder grenzen

Een beat..de dansvloer..een paar vloeiende breakdance moves..en de wereld ligt aan jouw voeten! De kinderen krijgen op speelse wijze de basis mee voor hun eerste breakdance battle. Samen plezier maken met het beste van de Hip-Hop cultuur en de ruimte om via beweging jezelf creatief te uiten.
Go breakdance b-boys en b-girls!

Dans voor Peuters

dans workshop peuters kinderdagverblijf
Tijdens deze workshop dansen de peuters op muziek van over de hele wereld. Zo dansen zij op salsa, klassiek, jazz, samba en ritmes uit het Midden-Oosten. Op een speelse manier ontdekken de kinderen de wereld van beweging waarbij fantasie en expressie de boventoon voeren.
Ook voor peuterleid(st)ers is deze workshop een leuke manier om nieuwe ideeën op te doen om de peuters mee te nemen op een reis door de wereld van dans!

¡Djembémee!

Dat oergevoel wanneer de djembé’s klinken en je samen in een kring de klanken in je hart voelt nagalmen. Leer ritmes uit Afrika, de Cariben of geef een zomers tintje aan jouw favoriete popliedjes. Samen verken je de eindeloze mogelijkheden van de Djembé. Ga mee op deze muzikale reis en… ¡Djembémee!

De geboorte van de Singer-Songwriter

Altijd al je eigen liedje willen schrijven? Wordt het een lied over je mooiste dromen of die ene wereldreis? Of toch liever een stoere rap? De kinderen leren samen muziek te maken en krijgen handvatten om zelf liedjes te schrijven onder professionele begeleiding van onze inspirerende Singer-Songwriter muziekdocenten. Samen creeren de kinderen de melodie, de tekst en bepalen de akkoorden van het lied waarna zij vrij zijn om danspasjes te bedenken. Onder begeleiding van piano of gitaar is het daarna tijd voor het optreden. Schrijf en speel zoveel jij wil!

Ik heb een stem!

Deze workshop is een ontdekkingsreis waarbij de kinderen op zoek gaan naar hun eigen stem. Onder begeleiding van een professionele zanger/ zangeres leren de kids hun vocale en muzikale mogelijkheden te verkennen. Ze experimenteren met dynamiek, expressie, geluiden en zingen hun favoriete liedjes met de nadruk op plezier maken en spelvormen. Als afsluiting geven de kinderen een optreden onder begeleiding van professionele zang, gitaar, piano of andere begeleiding.

Muziek voor Peuters

dans workshop peuters
Op een hele interactieve manier en aan de hand van verschillende thema’s (o.a. kabouters, het weer, je lichaam, dieren, vervoer) komen de kids in aanraking met muziek. Via muzikale spelletjes en liedjes die de peuters zullen herkennen worden de peuters gestimuleerd om te zingen, spelen en dansen. De peuters ontwikkelen zich spelenderwijs op motorisch, emotioneel, sociaal, verstandelijk en zintuiglijk vlak waarbij plezier maken altijd centraal staat!
Ook voor peuterleid(st)ers is deze workshop een leuke manier om nieuwe ideeën op te doen om de peuters mee te nemen op een reis door de wereld van muziek!

Wereldse Muziek voor kids

De kids beleven een te gekke tijd doordat zij op een interactieve manier in aanraking komen met een diversiteit aan ritmes en melodieën uit verschillende werelddelen. Ze zingen, dansen, klappen, spelen spelletjes, beoefenen instrumenten, werken samen en beluisteren muziek. Een verrijking voor ieder kind waarbij plezier voorop staat!

Alles is mogelijk!

Vertel ons wat je graag zou willen doen, wij denken met jullie mee en maken er samen een onvergetelijke ervaring voor de kinderen van!

Vraag ons naar de mogelijkheden!